Tortipelvis is een van de meest voorkomende verkeerd behandelde aandoeningen!

U leest het goed! Gedraaid, scheve bekken of bekkeninstabiliteit, oftewel Tortipelvis, is één van de meest voorkomende aandoeningen die niet goed wordt behandeld. Vaak wordt alleen de (pijn)klacht behandeld, maar niet de oorzaak. We hebben al te vaak patiënten geholpen die al jaren rondliepen met klachten. Inmiddels honderden euro’s hebben uitgegeven aan fysiotherapie, manuele therapie of zelfs ziekenhuiskosten zonder écht geholpen te zijn. Patiënten waartegen verteld werd dat ze maar moesten leren leven met de pijn.

ALLEMAAL ONZIN EN DAT MOET STOPPEN!

Chiropractie Blakely is al ruim 30 jaar succesvol met zijn speciaal ontwikkelde behandelplan voor Tortipelvis. Inmiddels wordt deze behandelmethode al succesvol in meerdere landen toegepast. Hiermee wordt niet alleen de (pijn)klacht behandeld, maar vooral de oorzaak. Vaak merken patiënten al na één behandeling verschil. Hieronder leest u er meer over.

Tortipelvis leidt tot chronische pijn

Tortipelvis is de oorzaak van een aandoening die vaak scheve bekken of bekkeninstabiliteit wordt genoemd. Deze aandoening hoeft niet constant tot klachten te leiden, maar kan directe pijnklachten (die komen en gaan) geven wanneer de symptomen verergeren. Om scheve bekken of bekkeninstabiliteit te verhelpen of stabiliseren, is dus een succesvolle behandeling van Tortipelvis nodig!

Een gedraaid, scheve bekken (ook wel bekkeninstabiliteit genoemd) heet in de medische wereld Tortipelvis. Torti = gedraaid, pelvis = bekken.

Hoe ontstaat Tortipelvis

1. Tortipelvis kan ontstaan wanneer een eerder probleem in de lage rug
(welvelkolom/bekken) niet goed behandeld is.
2. Aangeboren, instabiele wervelkolom of bekken.
3. Verminderde mobiliteit/stabiliteit door lang zitten of staan.

Tortipelvis wordt veroorzaakt door een blokkade van de gewrichten tussen de onderrugwervels, hierdoor vermindert de zenuwfunctie en verkrampen specifieke buigspieren(een diepliggende spiergroep onder de buikspieren): iliopsoas. Dit is de spiergroep die de wervelkolom door de lies met de heup verbind. Deze verkramping veroorzaakt de gedraaide en scheve bekken.

Deze conditie kan met het juiste behandelingsplan aangepakt worden. Voor het optimale succes/verbetering van de Tortipelvis moeten we de blokkade opheffen zodat de zenuwfunctie weer toeneemt en de spieren ontspannen. Dit moet tegelijk in één behandelingsplan aangepakt worden. U zult in de meeste gevallen al na één behandeling een vermindering van uw klachten ervaren! Met zijn behandelplan voor Tortipelvis is R.G. Blakely DC al meer dan 30 jaar succesvol.

Tortipelvis bekkeninstabiliteit

Symptomen die voort kunnen komen vanuit Tortipelvis

Foto: Vooraanzicht iliopsoas; diepliggende spiergroep die de wervelkolom door de lies met de heup verbindt en eindigt op het bovenbeen/heup.

Verkeerde diagnose

In 80% van de gevallen wordt lage rugpijn (chronisch/niet acuut) door Tortipelvis veroorzaakt! Dit geldt ook voor pijnklachten aan de rechter heup, been of knie. Tortipelvis is de meest voorkomende oorzaak van chronische klachten.

Bijvoorbeeld bij lage rugpijn worden vaak de spieren rondom de ruggengraat behandeld, echter dit heeft geen effect als de oorzaak de Tortipelvis is! De pijn in de rug is dan namelijk indirecte pijn, en komt niet uit de lage rug. De lage rugpijn moet in dit geval behandeld worden door aan de voorkant van de wervelkolom de diepliggende spiergroep (de iliopsoas) te behandelen. Let op; dit zijn niet de buikspieren.

Vaak wordt mensen met bekkeninstabiliteit geadviseerd het bekken te stabiliseren door middel van buikspieroefeningen. Dit heeft echter geen effect op Tortipelvis en vermindert klachten dus niet!

De behandeling

Met chiropractie manipuleren we de gewrichten tussen de onderrugwervels om deze te mobiliseren en stabiliseren. Hierdoor vergroot de zenuwfunctie, en is het mogelijk om met een directe behandeling (een spierontspanningstechniek) van de iliopsoas ervoor te zorgen dat deze spiergroep ontspant. Deze behandelmethode brengt het bekken in balans en stabiliseert deze. U zult in de meeste gevallen al na één behandeling een vermindering van uw klachten ervaren!

Wij helpen u van uw klachten af!

Blakely Chiropractie heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van Tortipelvis. Dus herkent u symptomen of heeft u zelfs al eens eerder een behandeling gehad voor uw aandoening, zonder langdurige verbetering? Aarzel niet en maak een afspraak. Want Tortipelvis is met het juiste behandelplan echt succesvol te verbeteren!