Vergoeding vanuit aanvullende pakketten

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding steeds beter, maar het zou nog beter moeten zijn. Vooral als men bedenkt dat metname voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is.

Geen eigen risico

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico. Dit verplichte eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt.

Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, IZZ, Univé en Turien, komt de vergoeding voor chiropractische behandeling uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit vaak ook de vergoeding voor andere therapieën zoals fysio-, oefen- en manuele therapie. Maximale vergoedingen zijn over het algemeen inclusief alternatieve geneeswijzen.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, kunt u op de website chiropractievergoeding.nl de vergoedingsregelingen voor chiropractische behandeling per verzekeraar bekijken.

Tarieven

Volwassenen Eerste consult €65
Vervolg consult €52,50
Kinderen Eerste consult €52,50
Vervolg consult €52,50