In 80% van de gevallen zit een Tortipelvis aan de rechterkant. Dit veroorzaakt bij 80% problemen aan de linker schouder. Sommige mensen krijgen last van hun linker arm. Daarbij leidt een Tortipelvis aan de rechterkant vaak tot een verkramping rechts laag in de nek en rechts bovenin de rug. Waardoor het hoofd minder makkelijk naar links gedraaid kan worden.

Wanneer Tortipelvis aan de rechterkant zit:

Pijnklachten schouder en arm

Schouderpijn

Bij Tortipelvis aan de rechterkant van het bekken, ontstaan er pijnklachten aan de linker schouder en arm. Dit komt doordat de spieren kruiselings over de rug lopen en dus aan de linker schouder trekken. De verkramping van de schouder kan weer tot verkramping in de rechter nek en rechter boven rug leiden. Waardoor het hoofd niet goed naar links kan draaien. Hierbij moeten dus niet alleen de pijnplaatsen behandeld worden, maar ook de iliopsoas.

Oorzaak Tortipelvis

Schouder oorzaak

Op de aangegeven plaatsen trekt de iliopsoas samen, dit veroorzaakt de gedraaid,scheve bekken = Tortipelvis.

In dit geval aan de rechterzijde. Dit kan in de schouder, arm en nek klachten veroorzaken.

 

Foto: voorzijde heupgewricht met de iliopsoas (diepliggende spiergroep die de wervelkolom door de lies met de heup verbindt en eindigt op het bovenbeen/heup.)

Slijmbeurs- of peesontsteking

Schouderproblemen worden meestal gediagnostiseerd met Bursitis of Tendonitis oftewel een slijmbeurs- of peesontsteking. Wanneer u aan deze klachten behandeld wordt met fysiotherapie, manuele therapie of een injectie en de klachten verminderen niet (of komen en gaan) laat dan eens onderzoeken of het Tortipelvis is!

Frozen shoulder

Heeft u een Frozen shoulder door een ongeval en zijn uw klachten op lange termijn niet minder geworden ondanks dat u onder behandeling bent bij een fysio- of manueeltherapeut? Dan is het goed mogelijk dat u ook een nek- of lage rugprobleem heeft, veroorzaakt door Tortipelvis.  

Heeft u een chronische frozen shoulder en zijn uw klachten op lange termijn niet minder geworden ondanks dat u onder behandeling bent bij een fysio- of manueeltherapeut? Dan is het goed mogelijk dat u ook een lage rugprobleem heeft, veroorzaakt door Tortipelvis.  

Het behandelplan bij schouderpijn veroorzaakt door Tortipelvis

Met het juiste behandelplan zijn deze klachten te verhelpen. Door de jaren heen heeft R.G. Blakely DC veel kennis opgedaan in behandeling van Tortipelvis gerelateerde klachten en heeft hij met zijn behandelplan als één van de weinigen in Nederland de juiste tools gevonden om u van uw pijnklachten af te helpen. Hij is een veel gevraagde specialist voor lezingen en trainingen over zijn behandelmethode. Maak dus vandaag nog een afspraak, dan kunnen wij ook u helpen om zoveel mogelijk pijnvrij te kunnen leven.

Patient aan het woord

” Ik kwam bij Blakely Chiropractie voor aanhoudende pijn. Op mijn 15e brak ik mijn sleutelbeen. Daarna kreeg ik pijn in mijn schouder, lage rug én hoofdpijn. Ik bezocht allerlei therapeuten die mijn klachten behandelden maar dat hielp weinig. Tot Dr. Blakely mij aan Tortipelvis behandelde. Al na de eerste behandeling voelde ik dat het hielp! ” [ Mevrouw M. van der Wulp, Zeewolde ]