In 80% van de gevallen zit een Tortipelvis aan de rechterkant. Dit veroorzaakt in 80% ook problemen aan uw rechter heup of been. In slechts 20% van de gevallen zitten de klachten aan de linkerkant.

Heup- en beenklachten

Heupklachten en Beenklachten

U kunt pijn in uw onderrug, heup, bil of bovenbeen krijgen omdat Tortipelvis aan de spieren in dit gebied trekt en deze dus verkrampen/korter worden. In dit geval moet dus niet alleen pijnplaatsen behandeld worden maar ook de iliopsoas.

Oorzaak Tortipelvis

Heup been

Op de aangegeven plaatsen trekt de iliopsoas samen, dit veroorzaakt de gedraaid,scheve bekken = Tortipelvis. In dit geval aan de rechterzijde. Dit kan op meerdere plaatsen klachten veroorzaken.

Foto: voorzijde heupgewricht met de iliopsoas (diepliggende spiergroep die de wervelkolom door de lies met de heup verbindt en eindigt op het bovenbeen/heup.)

Het behandelplan om heup- en beenklachten op te lossen

Met het juiste behandelplan zijn deze klachten te verhelpen. Door de jaren heen heeft R.G. Blakely DC veel kennis opgedaan in behandeling van Tortipelvis gerelateerde klachten en heeft hij met zijn behandelplan als één van de weinigen in Nederland de juiste tools gevonden om u van uw pijnklachten af te helpen. Hij is een veel gevraagde specialist voor lezingen en trainingen over zijn behandelmethode. Maak dus vandaag nog een afspraak, dan kunnen wij ook u helpen om zoveel mogelijk pijnvrij te kunnen leven.