De spieren van het bovenbeen beginnen op het bekken. Dus als het bekken gedraaid en scheef staat worden deze spieren korter en trekken aan de pezen en banden rondom de knieschijf waardoor de knieschijf mee omhoog getrokken wordt. In 80% van de gevallen betreft dit een Tortipelvis aan de rechterzijde en dus problemen/pijn aan de rechterknie. Zowel de Tortipelvis als de knie moeten in dit geval behandeld worden.

Pijn in de knie

Knieklachten, Kniepijn

U krijgt pijn in uw knie omdat Tortipelvis aan de bovenbeenspieren trekt. Deze spieren worden korter en trekken aan de pezen en spieren rondom de knieschijf. De knieschijf wordt hierdoor omhoog getrokken. Dit geeft pijn aan de knie.

In dit geval moet dus niet alleen de knie behandeld worden maar ook alle aangegeven verkrampingen én de iliopsoas.

Oorzaak Tortipelvis

Knie oorzaak

Op de aangegeven plaatsen trekt de iliopsoas samen, dit veroorzaakt de gedraaid,scheve bekken = Tortipelvis. In dit geval aan de rechterzijde. Dit kan knieproblemen veroorzaken.

Foto: voorzijde heupgewricht met de iliopsoas (diepliggende spiergroep die de wervelkolom door de lies met de heup verbindt en eindigt op het bovenbeen/heup.)

Het behandelplan bij kniepijn door Tortipelvis

Met het juiste behandelplan zijn deze klachten te verhelpen. Door de jaren heen heeft R.G. Blakely DC veel kennis opgedaan in behandeling van Tortipelvis gerelateerde klachten en heeft hij met zijn behandelplan als één van de weinigen in Nederland de juiste tools gevonden om u van uw pijnklachten af te helpen. Hij is een veel gevraagde specialist voor lezingen en trainingen over zijn behandelmethode. Maak dus vandaag nog een afspraak, dan kunnen wij ook u helpen om zoveel mogelijk pijnvrij te kunnen leven.

Patient aan het woord

” Na een ongeluk hield ik last van mijn rechterknie. Ik werd in twee jaar tijd twee keer aan mijn knie geopereerd en ging tot twee keer toe naar een specialist. Maar beide vonden niets in mijn knie. Ik kwam uiteindelijk bij Blakely Chiropractie, Dr. Blakely, terecht. Hij  behandelde mij aan Tortipelvis waar de oorzaak zat én aan mijn knie waar de pijn zat! Na 3 weken intensieve behandeling konden we de frequentie al verminderen omdat het al zoveel verbeterd was. ” [ Dhr. S. Story, Utrecht ]